Tisztelt Polgármester Asszony / Úr!

 

 

 

Történelmünk egyik legjelesebb eseményének 1111. éves évfordulójára készülnek a IX.-X. század hagyományőrzői. Szeretnénk méltó módon fejet hajtani a Pozsonyi csata (907.) hőseire emlékezve. Honteremtő Árpád fejedelem és harcosai hősies, önfeláldozó harcban megvédték régi-új hazánkat, így három emberöltőn át nem lépett ellenség az ország területére.

Dicsőséges lezárása volt ez Álmos vezér és fia Árpád fejedelem honalapító művének. Erős alapja nemzetünknek, szellemi, erkölcsi és fizikai fundamentuma a mai Magyarországnak is.

Mi egy történelmi zarándokúttal emlékezünk, amit a csatolt tervek szerint kívánunk teljesíteni.

A szálláshelyként választott településekre az útvonaltervben megjelölt nap délutánján (4-5 óra között) érkezünk a napi zarándokút hosszától és a vonulás körülményeitől (időjárás, vagy egyéb nem várt esemény) függően. Szeretnénk, ha minden érintett település csatlakozna a zarándoklathoz, amit egy zászlónkra felkötött emlékszalaggal erősíthetnek meg.

Javasolt felirat: A POZSONYI CSATA HŐSEINEK EMLÉKÉRE 907.-2018.

Természetesen a település neve is legyen rajta és a felirat más is lehet az Önök döntése szerint. A fogadás helyszínét kérjük Önök határozzák meg. Mivel az esti szálláshelyünk is ott lesz, ezért a lovaknak (10-15 ló) olyan terület kijelölését kérjük, ahol biztonsággal tölthetik az éjszakát. Ha van a településen lótartó, esetleg lovarda kérjük az elérhetőségüket és mi egyeztetünk velük. A legtöbb helyen ezt már sikerült megszervezni a mi lovas ismerőseink segítségével.

A csatolt mellékleteket olvasva láthatják, hogy egy a hősök emlékéhez méltó zarándoklat a célunk. Ennek teljesítéséhez minden szellemi, szakmai és anyagi segítséget köszönettel fogadunk, ami nem terheli nagyon a település költségvetését. A szervező Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Alapítvány számlaszáma: K & H Bank Sárospataki Fiók 10201006-50049952-00000000

Hiszünk benne, hogy együttműködésünkkel az első történelmi zarándoklat közös felemelő ünnep, méltósággal teli főhajtás lesz.

 

Köszönjük türelmét, figyelmét és várjuk megtisztelő válaszát.

 

Karos – Kisrozvágy, 2018. április 25.

Tisztelettel:

Petraskó Tamás